fbpx

Wie zijn we

Adventure ballooning

Adventure Ballooning is het mooie voorbeeld van een ‘uit de hand gelopen’ hobby.

Al van kleins af aan was onze piloot Peter betrokken bij het ballonvaren. Op zekere leeftijd besloot zijn toenmalige buurman Leo te leren ballonvaren.  Peter en zijn broer spendeerden menige namiddagen aan het volgen van de ballon van buurman Leo.

Het werd een echte hobby! Ze kwamen op nooit geziene plaatsen en beleefden tal van mooie avonturen.

Peter kwam later terecht bij het ballonvaartbedrijf van Wim Verstraeten. Daar werd zijn kennis en ervaring vaak beproefd en dit zorgde uiteraard voor een hoop aan ‘bagage’. Na bijna 10 jaar als crewlid sprak het dan ook voor zich dat Peter op 25 Jarige leeftijd zelf besloot de opleiding tot piloot te volgen. Nu 10 jaar later blikt Peter terug op reeds meer dan 700 prachtige vlieguren die telkens weer iets unieks met zich meebrachten. “Zijn het niet de vele lachende gezichten van tevreden passagiers, dan zijn het de blikken vol verwachting aan de start van elke nieuwe ballonvlucht. Ook de ijzige stilte die valt wanneer mensen echt beseffen dat ze aan het vliegen zijn, is er een waarvoor je het elke keer opnieuw blijft doen.”

Adventure Ballooning - Team

In zijn Partner Justine heeft Peter iemand gevonden om dit alles mee te delen. “Justine zorgt ervoor dat ik me in de lucht geen zorgen hoef te maken over het volgen van de ballon, het begeleiden van familieleden die de ballon willen volgen; of het aansturen van onze mede-crewleden.” Samen trekken Peter en Justine er geregeld op uit om aan een ballonmeeting deel te nemen.  In de winter proberen ze altijd eens richting het mooie Chateau d’oex te Zwitserland te gaan, en in de zomer is de meeting in Metz, met meer dan 400 warme luchtballonnen, een niet te missen evenement. We organiseren op aanvraag ook vanuit Zwitserland trans-Alpijnse vaarten! Dit is een niet te missen ‘once in a lifetime experience’ die we graag met u delen!

Uiteraard zijn we bij Adventure Ballooning ook het hele jaar door te uwer beschikking. We kijken ernaar uit onze passie met u/jullie te mogen delen. We verwelkomen jullie graag aan boord van onze warmeluchtballon!

Tot spoedig?!

Ons team

Peter en Justine kunnen steeds beroep doen op een team van enthousiaste vrijwilligers om u en uw reisgezellen een onvergetelijke ballonvaart ervaring te bieden.

Ons team wordt op regelmatige basis getraind zodat alle procedures steeds door iedereen gekend zijn en correct worden uitgevoerd. Zo verloopt elke ballonvaart bij Adventure Ballooning steeds in de meest veilige omstandigheden.

Onze piloot Peter geeft voor de vaart een uitgebreide veiligheidsbriefing en zorgt ervoor dat onze passagiers op de hoogte zijn van alle do’s en dont’s. De crew zet na het opstijgen steevast de achtervolging in.

Het is steeds een uitdaging om bij elke landing aanwezig te zijn.

Adventure Ballooning - Tims

De Tims ballon

De Tims Ballon kan maximaal 6 passagiers (+ piloot) meenemen.

U kan ook de volledige mand reserveren voor een exclusieve ballonvaart. Voor speciale verzoeken maken wij graag een offerte op maat. Hiervoor kan u ons best even mailen. Een ballonvaart met meer dan 6 personen is bij ons ook mogelijk. We werken dan samen met collega ballonvaarders voor het gebruik van een grotere ballon of de inzet van een extra luchtballon. Het is aan te raden een extra vriend, vriendin of familielid te voorzien om zelf per auto de ballon te volgen. Zo kunt u na de vlucht gemakkelijk uw eigen richting uit. Vervoer terug kan (tegen betaling) ook door ons geregeld worden. Een reservatie is pas definitief als Adventure Ballooning de betaling (voorschot of saldo) heeft ontvangen.